Conducerea PSD se va reunește miercuri într-o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD, în urma refuzului președintelui Klaus Iohannis de a accepta numirea Liei Olguța Vasilescu la conducerea Ministerului Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Dezvoltare. Secretarul general interimar al PSD Codrin Ștefănescu a declarat, marți seară, că la finalul ședinței liderii social-democrați vor spune public cum s-au "adaptat hachițelor lui Klaus Iohannis".

Sigla PSDFoto: PSD

"Noi am avut o întâlnire azi la partid între colegii din Biroul Permanent Național, mâine am convocat un CEx și vom ieși apoi să spunem public cum ne-am adaptat la hachițele lui Klaus Iohannis", a declarat Codrin Ștefănescu, marți seară, la B1 TV.

Ședința Comitetul Executiv Național al PSD va avea loc la Parlament, de la ora 17.00.

În ședința de marți seară a Biroului Permanent Național al PSD, social-democrații au votat ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat pentru HotNews surse din partid.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale. De asemenea, cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, șeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcție.

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni. Astfel, au fost învestiți în funcție Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educației, Marius-Constantin Budăi - ministrul Muncii și Justiției Sociale, Niculae Bădălău - ministrul Economiei, Valer-Daniel Breaz - ministrul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Petrescu - ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Constantin-Bogdan Matei - ministrul Tineretului și Sportului și Gabriel-Beniamin Leș - ministrul Apărării Naționale.