Liderul PSD Liviu Dragnea spune că nu i-a plăcut gestul obscen făcut Florin Iordache în plenul Camerei Deputaților și că a fost "o foarte mare greșeală". El a comentat ironic afirmând că, poate, Iordache "s-a inspirat din zicerile domnului Iohannis" legate de plăcuțele de înmatriculare cu mesaj jignitor la adresa PSD.

Florin Iordache în Parlamentul RomânieiFoto: Digi FM / Facebook

"Nu mi-a plăcut gestul. Probabil domnul Iordache (...) s-o fi inspirat din zicerile domnului Iohannis, care atunci când făcea referire la plăcuțe de înmatriculare a spus ", a declarat Liviu Dragnea, făcând referire la dezbaterea iscată în spațiul public după ce un român a intrat în țară, în vară, cu o mașină înmatriculată cu numerele "M... PSD".

Dragnea a mai spus că gestul lui Iordache a fost o foarte mare greșeală.

Întrebat cum ar trebui sancționat deputatul PSD Florin Iordache, liderul PSD a răspuns: "Cred că ar trebui sancționat la fel ca și alți parlamentari, în special de la USR, care au făcut aceleași lucruri".

Miercuri, deputatul PSD Florin Iordache, președinte al comisiei speciale pentru legile justiției, a afirmat pe un ton ridicat de la microfonul din plenul Camerei Deputaților că cei de la PSD vor "merge mai departe" cu modificările din justiție, indiferent ce spune Comisia Europeană. De asemenea, el a arătat spre Opoziție degetul mijlociu al ambelor mâini.

Întrebat ulterior de jurnaliști despre gestul obsecen pe care l-a făcut, Iordache a spus, inițial, că li s-a părut, după care, la întrebările insistente, el a replicat: "Așa, bun, am ... cu mâinile ridicate, bun, care e problema?".