Senatorul PSD Gabriel Beniamin Leș este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării. Leș a mai fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, din ianuarie și până în iunie 2017, și a fost secretar de stat pentru armamente, numit de fostul premier Victor Ponta în 2015, dar păstrat și în Guvernul Cioloș. Leș, fost viceprimar și director APIA (Agenția pentru Plăti în Agricultură) Satu Mare, este licențiat în economie, dar a făcut și cursuri la Colegiul Național de Apărare.

Gabriel Les, ministrul AparariiFoto: Captura YouTube

Gabriel Leș (43 de ani), senator PSD, a mai fost ministru al Apărării din 5 ianuarie 2017 și până în 29 iunie 2017, iar în prezent este secretar al Comisiei pentru Apărare din Senat.

Anterior, Leș a fost secretarul de stat pentru armamente în MApN și conducea Departamentul pentru Armamente, structura ce se ocupă, printre altele, de înzestrarea forțelor armate.

Leș a fost numit în această funcție de către Victor Ponta la propunerea lui Mircea Dușa, fost ministru al Apărării, în octombrie 2015. Deși guvernul Ponta a căzut la scurt timp după, Leș a fost păstrat că secretar de stat în MApN și în Guvernul Cioloș.

În vârstă de 43 de ani, Gabriel Benjamin Leș a deținut mai multe funcții până în prezent: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA.

Gabriel Les este licențiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timișoara și deține un masterat în "Managementul financiar contabil și juridic al firmei". A mai urmat un curs în 2009 în cadrul Institutului Național de Administrație - Programului de perfecționare "Achiziții publice, concesiuni, contracte". În 2009, a absolvit Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, potrivit publicației informația-zilei.ro

Conform declarației de avere, Leș deține o casă de locuit în Satu Mare, trei autoturisme, din care două de teren, precum și motocicletă.

Leș are circa 22.500 de euro în conturi, precum și 22.000 de lei, dar și un credit de circa 90.000 de lei angajat în 2017.

El a urmat cursuri și la Colegiul Național de Apărare, acolo unde s-a specializat în "Securitate și bună guvernare".