Liberalii au cerut luni în Biroul Permanent al Camerei Deputaților sancționarea deputatului PSD, Florin Iordache, cu tăierea indemnizației, pentru semnele obscene făcute în plenul Parlamentului. De asemenea, ei cer sancționarea lui Iordache din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Florin Iordache în Parlamentul RomânieiFoto: Digi FM / Facebook

"Domnul deputat Florin Iordache a avut un comportament indecent, contrar bunelor moravuri, comportament care a agresat vizual participanții la respectiva ședință. (…) Vă solicitămaplicarea celei mai grave sancțiuni prevăzute de dispozițiile art. 243 din Regulamentul Camerei Deputaților. Totodată, având în vedere conduita inadecvată a domnului deputat Florin Iordache, considerăm necesară revocarea acestuia din funcția de președinte al Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției," se arată în textul cererii.

Decizia privind acest demers a fost luată în ședința Biroului Executiv al PNL.

Miercuri, deputatul Florin Iordache a arătat degetele mijlocii în plenul Parlamentului României.

Deputatul PSD a negat inițial, spunând doar că ... "vi s-a părut. E un punct de vedere", deși imaginile surprinse de camerele de luat vederi arătau clar gestul obscen făcut de președintele comisiei pentru legile justiției.

Imaginile din plen l-au suprins pe Florin Iordache în momentul în care se întorcea de la pupitru şi a ridicat ambele mâini cu degetele mijlocii în aer.

Sâmbătă, un număr de șase protestatari, între care Mălin Bot și Marian Ceaușescu, au vandalizat poarta garajului lui Florin Iordache, lipind mai multe afișe cu diferite mesaje obscene. Ei au fost amendați cu câte 300 de lei pentru săvârșirea contravenției din Legea 61 (sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice), articolul 2, punctul 14.