USR a început, sâmbătă, la Brașov, dezbaterea finală din campania interna a partidului pentru alegerile din PE. Printre candidații înscriși la europarlamentare se numără fostul candidat al USB pentru Primăria Sector 1, Clotilde Armand, și Adrian Coman, cunoscut prin „Cazul Coman-Hamilton”, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

80 de membri ai USR s-au înscris în cursa internă pentru alegerea candidaților la europarlamentarele din primăvara anului viitor, potrivit site-ul USR.

Potrivit sursei citate, printre candidații înscriși în cursa internă se află membri din toată țara. Printre ei sunt și președinți și vicepreședinți de filiale, un consilier general (Octavian Berceanu), doi consilieri locali (Clotilde Armand S1 și Mihai Daneș S6) și doi deputați USR (Cristina Iurișniți și Cristian Ghinea). Candidații au vârste cuprinse între 22 și 61 de ani și profesii diverse, de la economiști, ingineri IT, până la jurnaliști și cercetători. De asemenea, Diaspora este reprezentată în această competiție cu 15 candidați.

De altfel, în cursa internă s-a înscris și Adrian Coman, cel care a luptat la nivel european pentru drepturile LGBT. Mai exact, Curtea Constituțională a României a admis, pe 18 iulie, sesizarea legată de excepţia de neconstituţionalitate din Codul Civil, în cazul Coman-Hamilton, în sensul că relaţia pe care o are un cuplu format din persoane de acelaşi sex intră în sfera noţiunilor de "viaţă privată" şi "viaţă de familie", potrivit motivării CCR.

USR își va alege candidații printr-un proces de tip “primaries”, adică prin votul tuturor membrilor, iar votarea se va face printr-un sistem electronic, on-line și verificabil, potrivit sursei menționate.

Campania internă a început pe 1 octombrie 2018 și se va desfășura până pe 29 noiembrie 2018 și va include dezbateri, prezentări și turnee de promovare a candidaților prin toate marile orașe ale țării. Procesul de votare va debuta pe data de 22 noiembrie 2018, la ora 12:00 și se va încheia pe data de 29 noiembrie 2018, la ora 12:00.