Întâlnirea pe care președintele Klaus Iohannis urma să o aibă, la Londra, la ora 17.30, cu premierul britanic Theresa May a fost anulată, potrivit Digi 24. Discuțiile nu vor mai avea loc în condițiile în care May este într-o ședință tensionată pe tema noului acord privind Brexit-ul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul britanic Theresa May a apărat miercuri în Parlament proiectul de acord privind Brexitul încheiat cu o zi înainte între negociatorii europeni și britanici, înaintea unei reuniuni cruciale a guvernului său care trebuie să se pronunțe asupra textului.

”Ce am negociat este un acord care răspunde votului britanicilor” la referendumul din iunie 2016, a spus May, în fața criticilor unui membru al majorității conservatoare care afirmă că proiectul de acord conține concesii inacceptabile. Aceasta a făcut declarația cu puțin timp înainte de întrunirea cabinetului său, care trebuie să aprobe proiectul pentru a putea permite organizarea unui summit cu liderii europeni pentru a valida retragerea din UE.

Președintele Klaus Iohannis se află la Londra unde va participa, la ora 21.45, la ceremoniile dedicate prințului Charles, care împlinește 70 de ani.