Alți doi deputații, Corina-Alexandra Bogaciu și Constantin-Cătălin Zamfira, și-au anunțat miercuri demisia din PSD, urmând exemplul senatorul Emanuel Gabriel Botnariu care își anunțase plecare din formațiunuea social-democrată în cursul dimineții. Toți cei trei parlamentari provin din organizația Ilfov condusă de Gabriela Firea.

Plenul SenatuluiFoto: Hotnews

"Am recurs la acest gest ultimativ în semn de protest față de modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul, toți cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul președinte fiind linșați mediatic și excluși. În această logică se înscrie atitudinea vindicativă a președintelui Dragnea, care a lansat prin interpuși informația că dna Gabriela Firea, lider ales în unanimitate al organizației Ilfov a PSD, urmează să fie înlocuită de la conducerea filialelor București și Ilfov, după care chiar exclusă din partid, pentru simplul fapt că a cutezat să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că partidul se îndepărtează din ce în ce mai mult de agenda reală a cetățeanului. Mai mult, președintele Dragnea a declanșat o amplă campanie de intimidare a primarilor de sector și a consilierilor generali, având ca scop izolarea politică a Gabrielei Firea și punerea acesteia în situația de nu-și mai putea exercita eficient mandatul încredințat de bucureșteni", se arată într-o declarație comună a celor trei parlamentari.

Senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a demisionat din funcția de membru al Partidului Social Democrat, urmând să activeze ca senator independent.

„Vreau să vă anunț că de astăzi mă declar senator independent, neafiliat”, a anunțat Emanuel Botnariu în plenul de miercuri al Senatului, potrivit Mediafax.

Emanuel Botnariu este parlamentar ales în circumscripţia electorală nr.25 Ilfov, după alegerile parlamentare din decembrie 2016. Grupul senatorilor PSD avea 71 de aleși până la demisia lui Botnariu.