Președintele Klaus Iohannis spune că el nu are niciun dosar penal pentru că toate s-au clasat, iar dosarele au fost închise nu pentru că îi cunoaște pe procurorii Lazăr 1 sau Lazăr 2, așa cum acuză Liviu Dragnea, ci pentru că faptele nu există.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Klaus Iohannis a afirmat că nici el și nici soția sa nu au comis vreodată vreo ilegalitate sau faptă penală.

"Eu nu am niciun dosar. Toate s-au clasat. Aceste clasări nu s-au facut pentru că mă cunosc eu cu procurorul Lazăr 1 sau cu procurorul Lazăr 2. S-au clasat pentru că nu există fapte. Eu știu foarte bine ce am făcut și la primărie, și înainte de primărie, și la Președinție. Eu nu am comis niciodată o ilegalite sau vreo faptă penală, lucru la fel de adevărat și pentru soția mea, Carmen", a declarat președintele.

Întrebat dacă soția sa, Carmen, va merge joi la audieri Parchetul General în dosarul caselor din Sibiu, șeful statului a răspuns că nu, pentru că va fi împreună cu el în vizită de stat la Londra.

Liviu Dragnea a venit luni la Parlament cu o nouă "valiză” despre care a spus că "un localnic din Sibiu a găsit-o în curte”, prezentând o anchetă realizată în 2015 de site-ul de investigații Rise Project despre casa pe care președintele Klaus Iohannis a pierdut-o definitiv în justiție. Dragnea a scos din valiza cu care a venit la o conferință de presă "niște stickuri” și mai multe foi pe care era watermark-ul Rise Project.

"Este vorba despre activitatea posibil infracțională a președintelui Iohannis, dar aceste știri ori nu se prezintă ori mor repede, cu totul și cu totul ciudat. Am zis să le reiau eu”, a spus Dragnea, susținând că în cazul președintelui "putem vorbi despre 17 dosare penale”.

CITEȘTE ȘI:Dragnea a mai venit cu o „valiză” pentru a-l acuza pe Klaus Iohannis de activitate „posibil infracțională”.

Carmen Iohannis a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul privind casele din Sibiu ale familiei Iohannis. Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiției împotriva notarului din Sibiu Radu Gabriel Bucșă și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu modalitatea prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credință, precum și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.