Președintele Klaus Iohannis a acuzat guvernul și PSD că a șters cu buretele toate eforturile făcute de România în ultimii 11 ani, dovada fiind concluziile raportului MCV și ale rezoluției adoptate în Parlamentul European. „Singurul obiectiv al acestei guvernări este să-l scape pe Dragnea de dosare și închisoare. Nu-i interesează nici Europa, nici românii”, a declarat șeful statului.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Și în rezoluția PE și în raportul MCV, apar cam aceleași lucruri. Românii, majoritatea românilor, și eu și mulți alții dorim să fim europeni, să construim o democrație solidă, transparentă, pentru români. Din nefericire, acest accident al democrației care e guvernarea Dragnea-Dăncilă are cu totul alte intenții și încearcă să tragă țara înapoi. Aceste schimbări la legile justiției au atras atenția în mod negativ și ne aduc deservicii majore. Trebuie să observăm că Dragnea, ca să folosesc o expresie din Caragiale, si dă-i și luptă, și cară valize, și luptă. Partea proastă e că se luptă cu România, nu pentru România. Dna prim-ministru nu luptă. Țara arde și dna prim-ministru se ascunde în Arabia”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a adăugat că „singurul obiectiv al acestei guvernări este să-l scape pe Dragnea de dosare și închisoare”. „Nu-i interesează nici Europa, nici românii”, a mai spus Iohannis.