​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că nu își poate exprima un punct de vedere cu privire la rezoluția critică la adresa României adoptată de Parlamentul European, pentru că nu a citit-o. El l-a ironizat din nou pe președintele Klaus Iohannis, spunând că nu vrea să vorbească înainte de a citi, așa cum face "nu știu cine să își dea cu părerea și să spună că citește după aia".

HotNews.roFoto: Hotnews

"După ce citesc rezoluția îmi exprim un punct de vedere. Nu îmi cereți să îmi dau cu părerea fără să citesc, pentru că în România sunt foarte mulți care cred că le știu pe toate. Nu îmi dau cu părerea fără a o citi. Ministrul Justiției nu vorbește pe dinafară, nu face precum nu știu cine să își dea cu părerea și să spună că citește după aia”, a declarat ministrul Justiției, ironizându-l pe președintele Klaus Iohannis.

Parlamentul European a adoptat marți, în plenul de la Strasbourg, rezoluția privind statul de drept din România, în care este condamnată intervenția "violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018" și se recomandă autorităților "să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție".