Fostul premier Victor Ponta a reacționat după ce Parlamentul European a adoptat rezoluţia prin care își exprimă îngrijorarea privind modificarea legislaţiei penale, el spunând că, pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România este "alături de Ungaria lui Viktor Orban și, totuși, mult mai rău".

Victor Ponta, la ParlamentFoto: Hotnews

"Rezoluția împotriva Guvernului României a trecut în Parlamentul European cu 473 voturi PENTRU ( PPE, Socialiști, Alde, Verzi ) și 151 împotrivă (extremiști, radicali etc)! Prima dată de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană suntem alături de Ungaria lui Viktor Orban (și totuși mult mai rău)!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Parlamentul European a adoptat marți, în plenul de la Strasbourg, rezoluția privind statul de drept din România, în care este condamnată intervenția "violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018" și se recomandă autorităților "să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat".