Premierul Viorica Dăncilă discută cu președintele PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia din Parlament, la ora transmiterii acestei știri, înaintea ședinței BPN în care social-democrații vor analiza propunerile de candidați de ministru la Educație și Afaceri Europene, transmite Mediafax.

Dancila si DragneaFoto: Captura video

Dăncilă și Dragnea nu au dorit să facă declarații de presă la sosire.

Biroul Permanent Național al PSD se reunește, marți, de la ora 11.30. Pe ordinea de zi a ședinței este analizarea propunerilor de candidați pentru funcția de ministru al Educației Naționale, au declarat luni, pentru Mediafax, surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, vineri expiră interimatul de 45 de zile al Rovanei Plumb la Ministerul Educației Naționale.

De asemenea, la ședința BPN al PSD se va discuta și despre propunerile pentru funcția de ministru delegat al Afacerilor Europene. Secretarul de stat din MAE, George Ciamba, este o variantă luată în calcul de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 2 octombrie, decretele de revocare din funcția de ministru al Educației Naționale a lui Valentin Popa și de desemnare a ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ca ministru interimar al Educației Naționale.

Valentin Popa a demisionat după ce UDMR i-a reproşat că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor o prevedere potrivit căreia orele de Limba şi literatura Română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.