Liviu Dragnea a venit luni cu o nouă „valiză” găsită de un „localnic din Sibiu” care a spus că „a găsit-o în curte”, prezentând o anchetă realizată în 2015 de site-ul de investigații Rise Project despre casa pe care președintele Klaus Iohannis a pierdut-o definitiv în justiție.

Dragnea cu valiza nr. 2Foto: Captura Digi 24

Dragnea a scos din valiza cu care a venit la o conferință de presă la Palatul Parlamentului „niște stickuri” și mai multe foi pe care era watermark-ul Rise Project.

Este vorba despre „activitatea posibil infracțională a președintelui Iohannis”, dar „aceste știri ori nu se prezintă ori mor repede, cu totul și cu totul ciudat. Am zis să le reiau eu”, a spus Dragnea, susținând că în cazul președintelui „putem vorbi despre 17 dosare penale”.

„Ceea ce vedem este președinte Fake. Este doar o imagine falsă, un personaj de carton pus în vitrină de statul paralel”, a susținut Dragnea, acuzându-l pe Klaus Iohannis că deși „a fost urmărit penal în mai multe dosare” „nu și-a dat demisia, așa cum cerea el”.

„În timp ce juca rolul de Albă ca Zăpada el era posibilul penal ajuns în vârful statului”, a continuat Liviu Dragnea, precizând că are documentele de la „Rise Project, o instituție foarte respectabilă”.

Este pentru a doua oară când Dragnea vine cu o astfel de „valiză” în fața ziariștilor, după ce Rise Project a publicat săptămâna trecută primul articol dintr-o serie de investigații demarate după ce, spune site-ul de investigații, a primit o valiză cu documente care au aparținut Tel Drum.

Șeful PSD a afirmat luni că Iohannis „nu și-a trecut în declarația de avere sumele trecute în contractul cu acea bancă comercială care a plătit în avans chiria pe 3 ani” iar „procurorii l-au protejat”.

„Cred că o să mai urmeze să apară în perioada următoare informații despre acest președinte dovedit de instanțele civile că a comis niște infracțiuni”, a mai spus Dragnea, care a promis că săptămâna viitoare va veni cu a treia valiză.