​Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că Guvernul încearcă să „îndulcească tonul raportului” MCV care va fi publicat mâine, comportându-se „ca un elev corigent care s-a ținut doar de prostii și acum vrea nota 5 la examenul de corigență deși a dat foaia goală la examen”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Raportul va spune lucrurilor pe nume: va apăra toate progresele înregistrate de România, va apăra justiția și va arăta cu degetul pe cei care vor să o slăbească. Pe Dragnea, pe Tăriceanu, pe Dăncilă, pe Tudorel Toader. De câteva zile, Guvernul României încearcă să îndulcească tonul raportului. Degeaba încearcă. Raportul se va baza pe faptele lor, pe acțiunile lor de până acum, iar aceste acțiuni au fost periculoase pentru mersul justiției”, a scris Mureșan pe Facebook.

Un draft al raportului MCV, ce va fi făcut public marți de Comisia Europeană, arată că evaluarea Bulgariei va fi mult mai bună decât a României. Oficialii de la Bruxelles cer relansarea procedurii pentru șefia DNA și numirea unui procuror-șef cu experiență în lupta anticorupție. Printre noile recomandări ale Comisiei Europene se numără: oprirea imediată a implementării legilor Justiției realizate de Comisia Iordache, precum și a ordonanțelor de urgență emise de Guvernul Dăncilă, stoparea implementării Codului Penal și a Codului de Procedură Penală și asumarea de către Parlament și Guvern a recomandărilor Comisiei de la Veneția și GRECO.