Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violență extremă pentru că vrea să forțeze excluderea sa din partid, susține președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

Felix StroeFoto: Agerpres

”S-a dedat la atacuri de o violență extremă și s-a lansat într-o serie de afirmații lipsite de logică și dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al cărui vicepreședinte este. Nu poți să nu te gândești că prin aceste acțiuni dorește de fapt, cu orice preț să creeze o ruptură și excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o să piardă de drept respectiva funcție”, spune liderul PSD Constanța, într-un comunicat de presă.

Felix Stroe mai spune că acuzațiile lansate de Firea potrivit cărora Liviu Dragnea pregătește o ordonanță de urgență pentru desființarea Primăriei Capitalei sunt aberații.

”Este cunoscut faptul că organizarea administrativ-teritorială a României este consacrată prin Constituție și nu poate fi modificată decât printr-un proces legislativ complex și de durată - ideea în sine este absolut aberantă și nu se regăsește sub nicio formă în conținutul programului de guvernare al PSD”, a mai transmis social-democratul.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că, într-o întrevedere cu primarii de sector, Liviu Dragnea ar fi anunțat că are pregătită o ordonanță de urgență prin care să desființeze Bucureștiul și să transforme cele șase sectoare în orașe. Firea a precizat că o astfel de OUG este anticonstituțională și l-a acuzat pe Dragnea că vrea să o anihileze.