Liderul UDMR Kelemen Hunor spune că l-a votat pe europarlamentarul german Manfred Weber pentru a fi candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene vrând să se asigure că cei 50 de milioane de cetăţeni din comunitățile minorităţilor naţionale au o voce puternică în PE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kelemen Hunor a scris joi, pe Facebook, că Manfred Weber este candidatul cel mai credibil pentru susținerea cauzei minorităților, fiind capabil să unească toate organizațiile și partidele membre PPE.

"Suntem convinși că, în calitate de președinte al Comisiei Europene, va depune toate eforturile și pentru reducerea decalajului dintre Estul și Vestul Europei", afirmă Kelemen.

Liderul UDMR mai spune că Transilvania se poate dezvolta doar într-o Uniune Europeană puternică, iar Europa va fi puternică numai dacă statele membre își unesc forțele și aceasta va reprezenta o soluție viabilă pentru problemele cu care se confruntă cetățenii europeni.

Europarlamentarul german Manfred Weber a fost votat joi candidatul Partidului Popular European la funcția de președinte al Comisiei Europene, în cadrul Congresului de la Hesinki, cu 492 voturi față de 127 ale contracandidatului său, finlandezul Alexander Stubb.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE, a declarat pentru HotNews.ro că Weber cunoaște foarte bine situația din România și va apăra interesele țării noastre la nivel european.