Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și-a anulat vizita oficială la Madrid care urma să înceapă azi, au declarat pentru Hotnews.ro surse oficiale. Tăriceanu trebuia să participe la congresul ALDE european care se desfășoară în perioada 8-10 noiembrie la Madrid.

HotNews.roFoto: Hotnews

Informația apare în contextul în care DNA a solicitat miercuri seară Senatului ridicarea imunității pentru Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii DNA îl acuză pe acesta că a primit, când era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

La Madrid se desfășoară Congresul ALDE, eveniment la care se va discuta și excluderea ALDE România. Șeful departamentului de comunicare al ALDE european, Didrik de Schaetzen, anunța în octombrie că situația excluderii ALDE Romania din grupul european va fi discutată în Consiliul ALDE Europa din luna noiembrie de la Madrid.

Liderul Forumului Liberal Noua Austrie (NEOS), Beate Meinl-Reisinger, a trimis o scrisoare președintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, în care cerea excluderea formațiunii omonime din România.