Klaus Iohannis a cerut tinerilor să intre în politică și să nu permită ca promisiunile guvernanților să rămână simple pasaje într-o arhivă, președintele acuzând că programul de guvernare al actualei puteri ”s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare”.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

”România are nevoie de tineri în politică, în administrația publică, în mediul antreprenorial, în societatea civilă”, a spus șeful statului înmesajulpentru cea de-a III-a ediție a Summitului Tinerilor.

”Știu că mulți sunteți profund dezamăgiți de modul în care se face politică astăzi la noi. Soluția nu este abandonul sau părăsirea țării. Soluția este, și vă invit, așa cum am făcut-o și cu alte ocazii, să intrați în politică, să participați activ la procesul de luare a deciziilor. Nu permiteți ca viitorul să fie decis în absența voastră sau fără să fiți consultați. Nu permiteți ca promisiunile guvernanților să rămână simple pasaje într-o arhivă. Și dacă tot veni vorba despre promisiuni neonorate, oare cine își mai aduce aminte de perspectivele promițătoare din celebrul de-acum program de guvernare, care, între timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare”, afirmă Klaus Iohannis.