Deputații din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor au adoptat marţi un amendament la ordonanța privind circulaţia pe drumurile publice, potrivit căruia se suspendă permisul de conducere la acumularea a 45 de puncte, şi nu la 15, cum prevede legislaţia în vigoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Amendamentul a fost depus de către deputații PSD și susținut de ministerul Transporturilor. Propunerea modifică OUG 195/2002 și prevede ca ridicarea pragului de puncte la care este suspendat permisul de la 15 la 45.

"S-a considerat că ar trebui mărit şi cuantumul în baza căruia după aceea să fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule, tocmai pentru că, mărindu-se cuantumul amenzilor şi practic şi al punctelor de penalizare aferente amenzii contravenţionale, (...) se ajungea în situaţia în care unui conducător de autovehicule, în baza unei amenzi destul de mari, pentru o contravenţie nu foarte gravă, să i se suspende şi permisul de conducere. Prin urmare am ridicat acest prag de puncte de suspendare până la 45, pentru că e în natura umană, până la urmă cu toţii greşim, în orice facem. Importat este dacă o facem voit sau nu", a declarat preşedintele Comisiei Juridice, Nicuşor Halici.

Modificarea a fost adoptată de Comisia Juridică și urmează să se întoarcă înapoi în Comisia de Transporturi care, potrivit procedurii parlamentare, dă raportul final. Proiectul de lege intra apoi în dezbaterea plenului Camerei Deputaților care este si forul decizional, în acest caz.