Senatorul PSD Niculae Bădălău, căruia i-a fost spartă locuința săptămâna trecută în timp ce dormea cu familia, a spus că purta des la el pistolul care i-a fost furat pentru că a primit multe amenințări de-a lungul vremii, dar nu ar fi adus niciodată arma la Parlament. Senatorul vrea modificarea legislației astfel încât cetățeanul să se poată apăra în astfel de situații.

Niculae BadalauFoto: Agerpres

UPDATE: "Legiuitorul te obligă să ţii arma într-un seif, cu muniţia în alt seif şi durează în jur de 12 minute ca să poţi să iei arma. Dacă cineva îmi spune că un hoţ sau un om care vrea răul familiei stă 12 minute ca să-ţi asamblezi tu arma şi să te duci la luptă acolo, e o problemă. Eu mă gândesc că trebuie schimbată toată legea şi că acolo unde oamenii locuiesc şi unde ar trebui ca familia ta să se simtă în siguranţă, şi aici nu e vorba de mine, că eu sunt bărbat şi am mai puţin curaj, dar vreau să vă spun că soţia mea şi fiica sunt efectiv traumatizate şi le e teamă", a spus Bădălău, la Parlament, citat de Agerpres.

În legătură cu arma care i-a fost furată, acesta a spus că o purta des la el, pentru că a primit de-a lungul vremii mai multe amenințări, și că niciodată nu și-a luat pistolul la Parlament.

"În ziua aceea am avut-o cu mine. Eu am fost la medic în ziua aceea şi am fost singur şi asta a fost cauza pentru care am luat arma, au mai fost ameninţări la adresa mea şi am avut arma cu mine. Am avut o intervenţie chirurgicală la un ochi şi chiar aveam acoperit un ochi cu un plasture. Asta a fost şi cauza pentru care nu am mai pus-o (arma - n.r.) înapoi în seif", a explicat Bădălău.

El s-a plâns presei că soția și fiica acestuia sunt „traumatizate”, precizând că locuința sa nu mai era supravegheată de camerele de luat vederi fiindcă soția a cerut oprirea lor.

„Soția mea și fiica sunt efectiv traumatizate. Le e teamă. Dormeam la etaj și cineva a stat 20 de minute la parter, în casă, cu noi acolo. Se putea întâmpla orice. (Ușa - n.r) nu a fost spartă, a fost descuiată cu cheie. Culmea, aveam o cheie pe interior. În acest moment, fiica mea nu doarme singură, la 20 și ceva de ani”, a spus marți, la Parlament, senatorul PSD, citat de Mediafax.

Întrebat de ce au fost oprite camerele de supraveghere, acesta a răspuns: „Pentru că soția mea avea o problemă că poate cineva intra pe IP-ul camerei și o poate vedea în alte momente și nu are intimitatea necesară”.

Senatorul PSD a spus că nu i-au dispărut documente din casă. „Nu. Nici acum nu am reușit să facem un inventar complet al lucrurilor din casă”.

Locuința din Giurgiu a senatorului Niculae Bădălău a fost spartă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de hoți.

”A fost spartă locuința mea. Nu pot să dau mai multe detalii acum, este Poliția aici. Eram toți acasă, dormeam. Nu i-am prins. Au furat”, a declarat senatorul.

Pe de altă parte, Bădălău a spus că nu ținea bani în casă.

Locuința senatorului Niculae Bădălău se află în localitatea Bolintin Vale, județul Giurgiu.