Social-democratul Niculae Bădălău a declarat, marți, că nu și-a negociat nicio funcție în guvern și că rămâne ca remanierea guvernamentală să fie decisă la partid. El a mai spus că vicepremierul Paul Stănescu nu trebuie să plece pentru că este ”un tip cu principii”, adăugând că seria excluderilor din partid trebuie să înceteze.

Liviu Dragnea si Niculae BadalauFoto: Agerpres

Întrebat dacă și-a negociat vreo funcție în guvern având în vedere că a semnat scrisoarea anti-Dragnea pentru ca apoi să nu voteze documentul în ședința de partid, Niculae Bădălău a susținut că a renunțat să mai susțină demersul pentru că ”era foarte clar că nu aveam o majoritate și acea scrisoare nu a creat o emulație în partid”.

Bădălău a mai susținut, la insistențele presei, că nu este un trădător și nu și-a negociat vreo poziție pentru că dacă voia să fie membru al Executivului putea intra în primul guvern de după alegeri.

”Nu am negociat cu nimeni, puteam intra în primul guvern. (...) Există două analize (privind remanierea -n.red) a premierului și a comisiei de evaluare, ambele rapoarte au ajuns la președintele partidului și Cex-ul va decide. Nu știm ce conține raportul primului-ministru și pănâ la urmă el contează”, a comentat Bădălău.

Bădălău a mai comentat ironic că singurul post pe care l-ar accepta este cel de ”familist ca să-mi apăr familia”.

Întrebat dacă ar vota pentru excluderea lui Paul Stănescu, Bădălău a spus că excluderile trebuie să înceteze și că nu va vota niciodată împotriva vicepremierului. ”Paul e prietenul meu foarte bun. E un tip care are principii și ține la ele. Niciodată nu voi vota împotriva lui Paul Stănescu”.