​O fotografie cu Elena Udrea împreună cu fetița ei a fost postată pe pagina de Facebook a fostului ministru, aceasta fiind în continuare în închisoare în Costa Rica. Fotografia a fost postată la câteva zile după ce instanța din Costa Rica i-a respins cererea de eliberare din arest preventiv. Udrea este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare pentru corupție în Dosarul Gala Bute.

Elena UdreaFoto: Captura YouTube

Prima poză cu fiica sa a fost publicată de partenerul ei imediat după ce aceasta a fost reținută de poliție.

Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detenţie preventivă, au declarat, vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora României), surse citate de site-ul de ştiri AmeliaRueda.com, potrivit Mediafax.

"Cererea avocaţilor doamnei Elena Udrea a fost respinsă, astfel că cetăţeanul român rămâne în detenţie preventivă", a confirmat Parchetul General din San Jose.

Cazul Alinei Bica a fost judecat separat, dar decizia probabil va fi similară.

Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România. Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a anunţat pe 17 februarie că se află în Costa Rica. Două luni mai târziu, pe 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".