Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, că după ședința CEx al PSD vor apărea oportunități pe care liberalii nu le vor rata, transmite Mediafax. Acesta a adăugat că PNL așteaptă momentul potrivit pentru a atrage noi susținători privind demiterea Guvernului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În ceea ce privește moțiunea de cenzură, PNL împreună cu partenerii din opoziție va depune moțiunea de cenzură în această sesiune parlamentară, în momentul cel mai potrivit, când vom avea garanția că putem obține numărul maxim de voturi posibil de la parlamentari din actuala majoritate parlamentară. După cum vedeți la PSD se stă cu cuțitele pe masă sau cu cuțitele în valiză. Unii mai curajos au scos cuțitele pe masă. E păcat că stricăm această zi a cuțitelor lungi din PSD. În funcție de deciziile luate în ședința de astăzi și în ședința următoare despre remaniere sunt convins că vor apărea noi oportunități pe care nu le vom rata. Le vom fructifica. Suntem angajați în negocieri extrem de serioase", a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Biroul Executiv al partidului a votat în ședința din săptămâna trecută ca parlamentarii PNL să nu părăsească Bucureștiul în intervalul 14-21 noiembrie, în contextul intenției de a depune în acea perioadă o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a postat, luni, pe Facebook, un filmuleț în care plimbă o valiză, afirmând că este ”valiza moțiunii de cenzură”. El speră ca liderii partidelor de opoziție să se alăture demersului de a depune o moțiune de cenzură la adresa Executivului.

Ultima moțiune de cenzură împotriva Executivului, inițiată de PNL și susținută de USR și PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!". Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.