Vicepreședintele PSD Robert Negoiță a declarat luni, înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD, că va vota împotriva oricăror excluderi din partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Reacția mea este de a vota împotrivă sau mă rog hai să vedem argumentele. Nu cred că trebuie folosit acest mecanism al excluderilor ca revanșă”, a declarat Robert Negoiță, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD.

El a insistat că nu crede că discuțiile care au apărut în presă legate de Adrian Țuțuianu și în care acesta ar fi spus că PSD este un partid de maimuțe reprezintă un motiv de excludere.

La fel, nici acuzațiile care i se aduc secretarului general Marian Neacșu că ar fi dorit să voteze moțiunea opoziției nu este un motiv pentru a fi dat afară din formațiunea social-democrată.

Negoiță mai spune că cei care au semnat scrisoarea deschisă în care îi cereau lui Liviu Dragnea să facă pasul înapoi, el însuși fiind unul dintre semnatari, nu ar trebui să atragă sancțiuni pentru că nu a fost vorba de un puci ci despre o opinie. ”Este o chestiune de opțiune a unui grup și delicte de opinie eu știu că nu se sancționează într-o lume civilizată. Noi am avut o opinie și dl Liviu Dragnea este în continuare șeful PSD, ce, l-am dat afara?”, a comentat el.

Întrebat dacă în ședința PSD ar fi readusă în discuție scrisoarea respectivă, primarul a precizat că își menține punctul de vedere pentru că este consecvent și ”eu ce cred asta și spun”.

Pe de altă parte, edilul a comentat că ar trebui să fie organizate alegeri la organizația PSD București, condusă interimar de Gabriela Firea.