Vicepresedintele Adrian Țuțuianu a declarat luni, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD în care s-ar putea discuta despre excluderea sa din partid, că nu intenționează să plece din partid și că are sprijinul colegilor din organizația sa. El a respins acuzațiile potrivit cărora cei care l-au criticat pe Liviu Dragnea și au semnat scrisoarea prin care îi cereau să facă pasul înapoi ar fi ”puciști".

Adrian Tutuianu si Liviu DragneaFoto: Captura YouTube

”Acum uitați-vă în Dex la ce înseamnă pucist. Noi nu avem nicio forță armată în spate, suntem într-o dispută internă în partid și sper să fie un răspuns democratic. Nu știu dacă vor fi sancțiuni, vom vedea. Vă asigur că am sprijinul colegilor și rămân membru PSD. Am văzut că sunt unii colegi mai inflamați, alții îndeamnă la calm. Nu plec nicăieri, nu plec nici din PSD atât timp cât am sprijinul organizației Dâmbovița și al colegilor care au semnat scrisoarea."

Țuțuianu a refuzat să comenteze dezvăluirile #teleormanleaks, adăugând că va discuta pe acest subiect după CEx.

O parte din liderii județeni PSD s-au exprimat într-o discuție la Parlament cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancțiuni în CExN de luni pentru vicepreședintele Adrian Țuțuianu și secretarul general Marian Neacșu, putând să se meargă până la excludere, au spus pentru Mediafax surse din partid.

De asemenea, la discuțiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat și propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancțiune și pentru președintele organizației județene PSD Călărași, Ciprian Pandea, precum și pentru președintele organizației județene PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru Mediafax, surse din partid. În cazul lui Țuțuianu și Neacșu, participanții la discuțiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea și Mocioalcă, propunerile au fost ca aceștia să fie schimbați din fruntea organizațiilor județene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.