​Fostul ”prieten politic„ al lui Liviu Dragnea, Victor Ponta scrie luni, pe Facebook, că l-a amuzat gluma care s-a viralizat pe rețelele sociale și în care apare ca fiind personajul care a lăsat valiza cu documentele Tel Drum pentru a fi descoperită de jurnaliștii de la Rise Project, dar precizează că nu are nicio legătură cu noul scandal din jurul liderului PSD sau cu afacerile acestuia. Fostul premier mai spune că toată lumea știe că Tel Drum s-a dezvoltat prin contracte cu statul și s-a extins ca o caracatiță de sifonat bani publici și că în spatele ei se află actualul președinte al social-democraților.

HotNews.roFoto: Hotnews

”M-a amuzat <> care s-a viralizat online cu mine și drona care aduce <>! Dar e doar o glumă - de dată această nu am nicio legătură cu cel mai nou scandal politic, din fericire nu am fost niciodată cu Liviu Dragnea la proprietățile lui din Brazilia, nici nu mi-am petrecut timpul cu <> și nici nu i-am ajutat eu pe ei sau ei pe mine cu ceva! Însă dacă va uitați în graficul de mai jos veți vedea că lucrurile sunt serioase, publicul este interesat și vrea să afle adevărul! Și cred că membrii și votanții PSD vor cel mai mult să știe adevărul despre afacerile, proprietățile și sutele de milioane de euro pe care liderul social-democrației românești le deține după ce a lucrat toată viață lui doar la “Stat” și a câștigat doar salariul lunar că mulți alți români ( cei din CEX știu deja dar folosesc aceste informații pentru a obține de la Dragnea funcții și avantaje personale)!”, a scris Ponta, pe Facebook.

Absolut toată lumea știe că Teldrum înseamnă Dragnea, mai spune Ponta, și că “Melcul”, “ Sobo” sau Pitiș sunt doar ”niște oameni de paie băgați în față și controlați strict că în filmele cu Pablo Escobar și că o parte din bani și proprietăți ( doar câteva sute de milioane de euro) au fost trecute pe numele lui Ștefan Dragnea prin inginerii financiare stravezii”.

Ponta mai spune că:

  • mulți știm că Dragnea a pornit acest proiect împreună cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu și că banii lui erau gestionați de Cornel Catană ( dar a scăpat de “parteneri” prin metode care îi fac invidioși pe scenariștii lui “Narcos”)/
  • știm că Teldrum a pornit câștigând 100% din contractele din Teleorman și s-a extins că o caracatița de sifonat banii publici la Constanța, Neamț, Satu Mare, Botoșani , Olt șamd .
  • mai știm că folosind banii gestionați de MDRAP pentru Programul de Dezvoltare Locală a reușit Dragnea să controleze baronii locali și primarii pe care i-a obligat să folosească banii de la Guvern semnând contracte direct cu Teldrum sau cu alte firme paravan care pe urmă au subcontractat la Teldrum / și așa au apărut noi “lideri” locali gen Ionel Arsene de la Neamț sau Mircea Govor de la Satu Mare ...
  • toți știm că timp de 15 ani Dragnea și Teldrum au fost protejați de oameni din Sistem ( de la “Statul Paralel”  în așa fel încât nimeni nu a pățit nimic din punct de vedere legal până în 2017 - și când DNA a pornit Dosarul “Teldrum” s-a întâmplat iar ceva și totul s-a oprit după un an.

Jurnaliștii de la Rise Project au intrat în posesia unei valize cu documente legate de afacerile Tel Drum. Articolele bazate pe documentele din #Teleormanleaks vor fi publicate în următoarea perioadă. ”Cert este că în perioada următoare vom publica mai multe documente, toate fiind de interes public”, au anunțat jurnaliștii care au arătat că materialele au fost verificate. ”Datele noastre arată că documentele au fost ascunse cu puțin timp înainte de perchezițiile DNA, percheziții făcute de procurori la firma Tel Drum în vara anului 2017. Este vorba de mii de documente financiare, peste 14.000 de fotografii și clipulețe video care arată imagini din interiorul firmei Tel Drum, din timpul unor excursii, în plus mai sunt si emailuri”, a afirmat jurnalista Ana Poenariu.