Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat, la un post TV, că senatorul PSD Niculae Bădălău este "cel mai mare mincinos", care se duce într-un birou și îi minte pe "puciști", iar după trei minute se duce în alt birou și îl minte pe Liviu Dragnea, anunță Mediafax.

Marian VanghelieFoto: Hotnews

"Bădălău e cel mai mare mincinos. Pe de o parte îi minte pe puciști, dar și pe Dragnea. Așa a rămas acolo (în PSD - n.r.). Iese dintr-un birou și se duce în celălalt birou în trei minute, și spune altceva decât le-a zis celorlalți", a afirmat fostul social-democrat Marian Vanghelie, duminică, într-o intervenție telefonică la postul B1TV. În opinia fostului edil, președintele PSD, Liviu Dragnea, nu-i va exclude pe "puciști" din partid, însă îi va schimba din Guvern pe vicepremierul Paul Stănescu și pe ministrul Apărării Mihai Fifor.

"Nu cred că îi dă afară Dragnea, încearcă să se reorganizeze, iar domnul Dragnea va arăta puterea. Dragnea încearcă să aibă o alternativă la cele 50 de voturi. Cred că un pic și cu PMP, cred că diferite forme. Cred că sunt anumite discuții și negocieri, dar nu cred că se va întâmpla nimic la vot. Îi tăvălește și chiar îi schimbă pe cei care sunt în Guvern. Cred că îl schimbă pe Paul Stănescu. (...) Din păcate, nu există o alternativă astăzi la Liviu Dragnea. Cred că va fi schimbat, domnul Fifor", a completat Vanghelie.

CExN al PSD va discuta, luni, la Parlament, de la ora 12.00, despre înregistrările în care Adrian Țuțuianu a criticat miniștrii și conducerea partidului. Unii lideri județeni au invocat public posibilitatea excluderii vicepreședintelui PSD, în timp ce alții au îndemnat la calm. O parte din liderii județeni PSD s-au exprimat într-o discuție, duminică seară, la Parlament cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancțiuni în CExN de luni pentru vicepreședintele Adrian Țuțuianu și secretarul general Marian Neacșu, putând să se meargă până la excludere, au spus, pentru Mediafax surse din partid.

De asemenea, la discuțiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat și propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancțiune și pentru președintele organizației județene PSD Călărași, Ciprian Pandea, precum și pentru președintele organizației județene PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, potrivit surselor citate.

În cazul lui Țuțuianu și Neacșu, participanții la discuțiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea și Mocioalcă, propunerile au fost ca aceștia să fie schimbați din fruntea organizațiilor județene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai spus sursele menționate.

Niculae Bădălău a fost printre cei care au susținut scrisoarea formulată de contestarii lui Liviu Dragnea, însă la ultima ședință CEx din 21 septembrie, în care președintele PSD a primit votul de încredere din partea social-democraților, nu a votat împotriva acestuia.