Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică la un post TV, întrebat dacă ar accepta un guvern de uniune condus de Călin Popescu Tăriceanu, că este o aiureală, având în vedere că acesta este "locotenentul lui Dragnea", iar ALDE este "un PSD mai micuț și mai gălăgios" anunță Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Este o aiureală care circulă. E o pură invenție. Tăriceanu e un fel de Dragnea, ba chiar locotenentul lui Dragnea, care ține în viață această putere toxică pentru România și faptul că PNL ar putea susține o astfel de guvernare e o minciună sfruntată. ALDE, care e tot un fel de PSD mai micuț și gălăgios, nu a votat niciodată împotriva PSD și a contribuit din plin la toate rănile pe care le-a făcut", a afirmat Ludovic Orban, duminică seară la România Tv, întrebat dacă ar accepta un guvern de uniune condus de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Chestionat dacă sunt șanse să treacă o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, iar de la începutul lunii viitoare să avem un alt Guvernul, Orban a spus că PNL are o echipă de negociere care abordează în special aleșii din arcul Puterii, iar moțiunea va fi depusă în această sesiune parlamentară.

"Noi am desemnat o echipă de negociere. În discuțiile pe care le purtăm în special cu parlamentari din majoritatea parlamentară sau care au sprijinit Guvernul până acum, în momentul când vom fi siguri că va trece, o vom depune. Partidele de opoziție au un singur glonte și nu-l poate irosi trăgând spre iepuraș atunci când vine spre noi. Sigur vom depune moțiunea de cenzură în această sesiune, când momentul este potrivit. De altfel, suntem agrenați în mai multe acțiuni, demiterea lui Liviu Dragnea de la șefia Cdep, am început acțiunea de revocare a Avocatului Poporului. Suntem angrenați într-un demers extrem de serios, în care încercăm să convingem Birourile permanente ale Camerelor să ceară asistența pe Codurile Penale", a explicat Ludovic Orban.

În ședința BEx al PNL din 29 octombrie, liberalii au decis ca parlamentarii formațiunii să nu părăsească România în perioada 14-21 noiembrie, decizia fiind luată în contextul intenției de a depune în acea perioadă o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Ulterior informația a fost confirmată și de președintele PNL, Ludovic Orban, neprecizând însă că motivul interdicției ar fi vorba de o moțiune de cenzură.

Pe de altă parte, președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat, vineri, la Parlament, că va transmite în cursul zilei către PNL și USR textul unei moțiuni de cenzură, acesta fiind de părere că nu se poate forma un nou Guvern fără PSD.