Liderul PNL Ludovic Orban a declarat pentru Mediafax, în legătură cu afirmațiile lui Dacian Cioloș, că cine critică PNL face "un uriaș serviciu PSD". Fostul premier tehnocrat a spus că PNL refuză să se reformeze și să se alăture MRÎ într-un proiect de schimbare a societăţii românești.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De doi ani de zile PNL duce greul bătăliei cu PSD, este angrenat într-o luptă om la om, extrem de dificilă, cu un partid nedemocratic care vrea să captureze toate instituțiile statului. Cine atacă PNL, încercând să șubrezească PNL în această bătălie, de fapt face un uriaș serviciu PSD", a afirmat președintele liberal Ludovic Orban, duminică seară, pentru Mediafax.

Dacian Cioloş a scris duminică, pe Facebook, că PNL se află în zona vechii clase politice, refuzând "cu obstinaţie" să se reformeze şi să se alăture MRÎ, într-un proiect de schimbare a societăţii româneşti. Acesta a adăugat că liberalii doar aşteaptă "să cadă PSD natural şi ei să le ia locul".

"Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăseşte în aceasta zonă a clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze şi să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei aşteaptă să cadă PSD natural şi ei să le ia locul. Experienţele din 1996 cu CDR şi din 2004 cu Alianţa DA ne-au arătat că nu funcţionează acest model. Nu aş mai vorbi despre Putere şi Opoziţie cât aş spune despre clasa politică veche şi una nouă, în plină formare. Despre partide care vin din trecut şi ne vor în trecut şi despre partide noi care vor modernizarea României. Cu speranţă şi încredere", a declarat fondatorul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, într-o postare duminică pe Facebook.

Fondatorul Mișcării România Împreună (MRÎ) a mai spus că de-a lungul timpului au existat alianţe ciudate sau nepotrivite, iar oamenii politici care le-au făcut nu vor să vadă că România s-a schimbat, iar contextul european şi internaţional este diferit în prezent.