Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, duminică, la un post TV, că nu există un grup de parlamentari social-democrați care ar vota împotriva propriului Guvern și i-a rugat pe colegii de partid care transmit asemenea informații „să se potolească”, transmite Mediafax.

Codrin StefanescuFoto: Agerpres

„Vreau să asigur electoratul PSD, membrii noștri, că nu există 30 de parlamentari care ar vota împotriva propriului Guvern. Nu s-a întâmplat niciodată așa ceva în istoria partidului și nu se va întâmpla niciodată lucru ăsta. E o prostie și i-aș ruga pe cei care transmit astfel de informații pe surse, poate dintre colegii noștri, să se potolească, vom avea mâine o discuție serioasă, bărbătească, aplicată, și vom lua niște decizii, asta e foarte clar”, a declarat, duminică, la Antena 3, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Întrebat dacă în CEx vor fi excluderi, acesta a răspuns: „Nu vreau să anticipez ceea ce vor vota colegii mei”.

„Eu voi cere clarificări domnului Țuțuianu legat de acele înregistrări și ce a vorbit el despre mine. Probabil și alți colegi vor cere clarificări. Numai coleg cu domnul Țuțuianu nu mă mai consider după ce am auzit că a spus despre noi toți. Poate domnul Țuțuianu are până o revelație bună sau rea, vom vedea. În orice caz, lucrurile trebuie tranșate și toți colegii mei au cerut să vorbească în ședință”, a mai declarat Ștefănescu.

De altfel, secretarul general adjunct al PSD a declarat, sâmbătă, că la ședința de luni a CExN vor fi discuții despre liderii care nu mai reprezintă „poziția unitară a PSD” după ce au trimis scrisori „de sorginte #rezist” și au spus că fac parte dintr-un partid de „maimuțe”.

Și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), a declarat sâmbătă, la Antena 3, că la CEx trebuie să există „o discuție și o clarificare” legată de liderii care critică partidul și „mai bine ne despărțim” de cei care nu respectă votul majorității.

Pe de altă parte, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat sâmbătă că el dezaprobă „lichidarea” vocilor critice și a apreciat că Adrian Țuțuianu trebuie acceptat chiar dacă „vorbește în plus” pentru că a avut rezultate electorale bune.