Eugen Teodorovici, a confirmat, într-o postare de sâmbătă noapte pe Facebook, că România a plătit din datoria externă cu fonduri europene, așa cum acuza ieri senatorul PNL Florin Cîțu, dar ministrul finanțelor afirmă că este vorba de ”măsuri luate în deplină conformitate cu regulamentele europene”. Reacția lui Teodorovici vine după ce Cîțu a spus că ”o parte importantă a datoriei externe a statului român a fost platită exclusiv din fonduri UE”.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

UPDATE 14.46 Cîțu a declarat, pentru Mediafax, că europarlamentarii PNL vor cere în PE o verificare a felului în care au fost respectate procedurile cu privire la împrumuturile BEI și BERD plătite cu fonduri europene, precizând că e bine că acțiunea a fost confirmată de Eugen Teodorovici.

"E bine că a confirmat ministrul de Finanțe. Restul detaliilor le vom afla după ce colegii mei din Parlamentul European vor cere o verificare a modului în care au fost respectate procedurile. Și Grecia părea că a respectat procedurile, iar pe urmă s-a descoperit că au mințit”, a spus liberalul.

Postarea ministrului finanțelor:

Ce spunea senatorul liberal sâmbătă dimineață: