Senatorul PNL Florin Cîțu a afirmat, vineri pe Facebook, că Liviu Dragnea a mințit când a spus că investițiile în anul 2017, erau, după 10 luni, de 14,7 miliarde de lei, iar pe urmă liderul PSD a confirmat "dezastrul" investițiilor anul acesta, care sunt mai mici decât în 2016, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Liviu Dragnea întâi minte apoi confirmă dezastrul de la investiții. Întâi minciună: investițiile în 2017, după 10 luni, erau de 14.7 miliarde lei nu de 9 miliarde lei cât a declarat el. Confirmă dezastrul: -în 2018 investițiile sunt mai mici decât în 2016, după 10 luni. Să înțeleagă și el că este inginer 16<19.3 -investiții mai mici în 2017 și 2018 față de 2016. Guvernele Dragnea sunt mai slabe decât ceea ce ei numeau guvernul "zero". Adică Guvernele Dragnea cele mai proaste din perioadă post decembristă. -investițiile în 2018 sunt cu 16 miliarde lei mai mici față de program. Adică s-au tăiat deja 16 miliarde lei în primele 10 luni", a scris Florin Cîțu, vineri pe Facebook.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Parlament, la finalul unei ședințe a coaliției de guvernare, că ministrul Finanțelor a prezentat execuția bugetară după primele zece luni ale anului, investițiile fiind mai mari cu 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.

"Domnul ministru de Finanțe ne-a informat că rectificarea bugetară se va face astfel încât deficitul bugetar să nu depășească 3%. Regimul de creștere a veniturilor este în grafic, a crescut în fiecare lună. Privind execuția bugetară la 10 luni, este o creștere cu 75% a investițiilor comparativ cu primele 10 luni ale anului trecut, ceea ce pentru noi reprezintă un semnal extrem de important, deci 16 miliarde investiții în zele luni din 2018 ceea ce pentru fiecare economie din lume reprezintă un semnal important", a declarat, vineri la Parlament, președintele PSD, Liviu Dragnea.

O delegație ALDE condusă de Călin Popescu Tăriceanu a discutat, vineri, la Parlament, cu președintele PSD, Liviu Dragnea și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, mai bine de trei ore, subiectele de discuție fiind rectificarea bugetară, bugetul pentru anul viitor și ordonanța prin care va fi înființat Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).