Primarul Capitalei, Gabriela Firea, aflată în conflict cu liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că a aflat pe surse despre Comitetul Executiv Național (CEx) al PSD, că nu a primit până acum o invitație și că dacă va avea loc luni sau miercuri, așa cum se zvonește, nu va participa pentru că va fi plecată într-o vizită oficială la Madrid. Ea susține că nu are motive să fugă de ședința PSD și că îi este teamă doar de Dumnezeu, pentru că, în rest, totul este trecător în viață.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Nu știu când va fi CEx, pentru că deocamdată doar pe surse am aflat că se va organiza Comitetul Executiv. Nu am primit până acum o invitație. Dacă va avea loc, așa cum se zvonește, luni sau miercuri, nu voi participa pentru că am acceptat încă din luna august invitația de a merge într-o delegație oficială la Madrid, la mai multe evenimente. Văzând deja că se speculează că merg special la Madrid, ca să nu merg la CEx, v-am adus și documentul care atestă că pe data de 6 august am fost invitată și am și acceptat. Semnăm un memorandum de colaborare, particip la mai multe evenimente, deci nu se pune problema că fug de o ședință de partid", a declarat Gabriela Firea, vineri, susținând că activitatea sa de primar trebuie să aibă întâietate.

Firea a mai susținut că nu are motive să fugă de Cex, că nu îi e rușine cu activitatea ei și că măsura fiecărui om politic este dată de calitatea sa umană și de activitatea la locul de muncă.

"Cred că trebuie să ne facem datoria până la ultima picătură de energie și cetățenii sunt cei care ne evaluează. Și politic, angajamentul nostru este în primul rând față de cetățeni și nu cred că am greșit cu nimic față de cetățenii pe care îi reprezint. Dimpotrivă. Mă lupt pentru proiectele Capitalei chiar dacă uneori deranjez și nu mă lupt niciodată pentru proiectele personale", a mai susținut Gabriela Firea, într-o conferință de presă. Întrebată dacă îi este teamă că va fi exclusă din PSD, Gabriela Firea a spus că îi este teamă doar de Dumnezeu.

"Eu v-am mai spus că nu mi-e teamă decât de Dumnezeu, pe care îl iubesc, nu mă raportez la el cu frică. În rest, totul este trecător în viață. Spun însă că nu sunt motive pentru că nu mi-am încălcat angajamentul față de cetățeni, nu mi-am încălcat statutul, nu am adus prejudicii partidului pe care îl reprezint, am avut declarații referitoare la o persoană", a adăugat Firea.