​PNL îi cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să anuleze procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general, afirmă prim-vicepreședintele liberal Raluca Turcan. Potrivit acesteia, procedura este lovită de nulitate, ca urmare a "minciunii și erorii grosolane făcute de ministru în demararea procesului".

HotNews.roFoto: Hotnews

"A nu da curs solicitării de abandonare a acestui demers, pentru care au semnat aproape 1700 de magistrați și s-au exprimat solidar un număr semnificativ de instanțe și parchete, înseamnă a merge deliberat spre o comandă politică, sfidând întreg sistemul judiciar", mai spune Turcan.

"Propunerea de revocare a procurorului general nu este altceva decât un demers politic de represiune, nu doar împotriva Procurorului General, care este șeful Ministerului Public, dar și împotriva întregului sistem judiciar," consideră deputatul PNL.

Turcan susține că cererea de revocare "se bazează pe o manipulare odioasă, Tudorel Toader a făcut referire la <>, în condițiile în care ulterior am constatat că era vorba de un alt procuror Lazăr."

"Urmează raportul privind MCV. Există riscul adoptării unei rezoluții în Parlamentul European împotriva României. Se discută la nivel european de condiționarea alocării de fonduri europene în funcție de respectarea principiilor statului de drept. Dacă Guvernul nu abandonează acest demers și nu dă astfel un semn minimal de colaborare cu instituțiile europene, înseamnă că PSD-ALDE nu își dorește altceva decât sancționarea României și, implicit, sabotarea și distrugerea a tot ceea ce s-a obținut bun de la Uniunea Europeană", afirmă liderul deputaților liberali.