Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la Palatul Cotroceni, că va participa de 1 Decembrie și la București și la Alba Iulia, pentru sărbătorirea Marii Unirii, șeful statului răspunzând astfel invitație primarului din Alba Iulia, Mircea Hava, scrie Mediafax.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

”Domnule primar general al municipiului Alba Iulia vă mulțumesc pentru invitație. Vom petrece și vom sărbători ziua de 1 Decembrie așa cum se cuvine, cu o ceremonie adecvată, aici, în capitala României, la București, și în cealaltă capitală a Unirii. Aceste lucruri le vom organiza împreună, dar cred că, așa în avanpremieră, este bine ca din acest loc, sala Unirii, să se afle că pentru noi unirea nu este doar despre trecut, ci este cert despre viitor, dar rolul nostru este și în prezent și așa vom organiza împreună lucrurile”, a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia în care a semnat în antologia de semnături „Cartea Centenarului”, care a avut loc joi la Palatul Cotroceni.

Astfel, șeful statului a onorat invitația lansată de primarul liberal al orașului Alba Iulia, Mircea Hava, de a sărbători împreună Centenarul.