Cristian Ghinea spune că Dacian Cioloș subestimează USR și este convins că formațiunea sa va obține un rezultat bun la alegerile europarlamentare care vor fi un test și din perspectiva negocierilor interne. Ghinea mai spune, într-un interviu pentru Adevărul, că USR și MRÎ pot bate PNL și PSD, însă, când vine vorba de alegerile prezidențiale ar prefera ca USR să aibă candidat propriu.

Cristian GhineaFoto: Hotnews

Cred că da (Cioloș subestimează USR - n.red). Nici el, la fel ca multă altă lume, nu vede această desfăşurare de forţe, pe care eu o ştiu foarte bine pentru că m-am ocupat de extindere. Eu merg peste tot în campanie. Eu vorbesc cu oamenii”, a comentat deputatul USR.

Ghinea a mai spus că, deocamdată, se așteaptă ca RO+ să fie înregistrată la tribunal și abia apoi vor vedea ce este de făcut în privința unei eventuale colaborări.

”Au început să facă filiale. Sper că vor avea timp ca până la alegeri să aibă infrastructura necesară ca să performeze. (...) Am făcut sondaje paralele. A ieşit că lumea ar vrea să mergem împreună. USR e pregătit şi pentru varianta împreună şi varianta separată. Europarlamentarele vor fi pe mobilizare. Noi am arătat că putem scoate oamenii la vot”, a mai comentat el.

Deputatul mai susține că în alegeri vor fi două partide vitale: PSD și USR.

În ceea ce privește candidatul la alegerile prezidențiale din 2019, Ghinea spune că acest lucru rămâne să fie negociat, dar el crede că liderul USR Dan Barna va ajunge președintele României, nu neapărat la acest scrutin.

”Rămâne de negociat (candidat comun la prezidențiale - n.red). De negociat cu RO+. Eu prefer să avem candidatul nostru la prezidenţiale. Noi avem lideri. În primul rând, Dan Barna. Eu cred că Dan Barna va fi preşedintele României. Nu neapărat la aceste alegeri”, a susținut deputatul.