Confuzia Augustin Lazăr/ Cristian Lazăr nu este o simplă gafă sau o eroare, "așa cum încearcă Tudorel Toader în mod ticălos să păcălească opinia publică, ci a fost un act premeditat pentru a forța plecarea din funcție a procurorului general și a lansa un atac politic care să-l satisfacă pe Liviu Dragnea și pe baronii PSD", spune PNL.

Sigla PNLFoto: Facebook/ Partidul National Liberal

PNL a postat, pe Facebook, o înregistrare din conferința de presă în care ministrul Justiției a cerut revocarea procurorului general, Toader referindu-se la "procurorul Lazăr" atunci când a vorbit despre ordonanța de clasare a dosarului lui Iohannis din dosarul de candidatură al procurorului general.

Vezi mai jos clipul:

"Dovada manipulării: Tudorel Toader, atunci când a propus revocarea procurorului general, a folosit intenționat sintagma „procurorul Lazăr”, fără ca până atunci să fi fost vorba de vreun alt procuror Lazăr în evaluarea sa despre Augustin Lazăr. Scopul ministrului Justiției a fost acela de a construi în mod deliberat un fake news pe care să-și fundamenteze decizia de a propune revocarea. Confuzia Augustin Lazăr/ Cristian Lazăr nu este o simplă gafă sau o eroare, așa cum încearcă Tudorel Toader în mod ticălos să păcălească opinia publică, ci a fost un act premeditat pentru a forța plecarea din funcție a procurorului general și a lansa un atac politic care să-l satisfacă pe Liviu Dragnea și pe baronii PSD", arată PNL.

Liberalii mai spun că este "o acțiune disperată pentru a rămâne în funcția de ministru prin minciună ordinară, “confuzie” premeditată și încercarea de a manipula opinia publică" și că Tudorel Toader trebuie să fie demis sau să demisioneze de urgență, întrucât este "un escroc aflat într-o poziție de demnitate publică".

Tudorel Toader l-a acuzat pe procurorul general Augustin Lazăr că a fost numit în funcție după ce a dat o ordonanță de clasificare a unui dosar al președintelui Klaus Iohannis, informație care s-a dovedit ulterior a fi rezultatul unei confuzii de nume, procurorul care a semnat decizia de clasare fiind Cristian Aurel Lazăr. Toader a invocat acest episod ca argument pentru cererea de revocare a procurorului general și a susținut că va prezenta documentul.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr a arătat ulterior că Tudorel Toader a exploatat o eroare de grefă din martie 2016, când o grefieră a fotocopiat o ordonanță emisă de procurorul Cristian Lazăr, în urma similitudinii numelor de familie.

Tudorel Toader a scris apoi pe Facebook că nu este nicio eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr și subliniază că în sfârșit află ”justificarea” prezenței ordonanței la dosar. "Nu a fost și nu este nici o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr. Întrebarea mea era urmatoarea - cum se justifică o astfel de ordonanță în dosar. În sfârșit aflăm și >- a greșit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia. Reamintesc și faptul că tot o > a fost și pe data de 20 martie 2018, atunci când grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fără ultimele doua pagini care se lipiseră la exemplarul trimis la CSM!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.