Liviu Dragnea a avut miercuri un schimb de replici dur și cu colegii din conducerea Camerei Deputaților. Potrivit surselor Hotnews.ro, Dragnea ar fi avut o nouă izbucnire nervoasă în ședința Biroului Permanent, de această dată la adresa colegului de partid Marcel Ciolacu, reproșându-i acestuia că se întâlnește pe la restaurnate cu parlamentarii PSD dar nu gestionează bine activitatea acestora. În replică Ciolacu a declarat, pentru Hotnews.ro că își menține libertatea de a se întâlni cu oricare dintre colegi de partid oricând dorește. Disputa a avut loc în contextul în care liderul PSD a dorit ca moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader să fie adoptată iar ministrul să poată fi demis.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Toată ședința a fost tensionată. Dragnea a fost extrem de irascibil și s-a răstit la toată lumea. A existat o discuție la finalul ședinței, Dragnea s-a ridicat și s-a îndreptat amenințător către Marcel Ciolacu, care a fost nevoit să facă câțiva pași în spate pentru a evita o ciocnire. ", i-ar fi strigat Dragnea lui Ciolacu potrivit surselor participate la discuții.

Totodată sursele citate susțin că Dragnea i-ar fi reproșat lui Ciolacu că se întâlnește cu parlamentarii PSD la restaurante și pun la cale blocarea deciziilor conducerii PSD.

De altfel, secretarul Camerei Deputaților, Iulian Bulai (USR) a confirmat oficial discuția tensionată dintre cei doi. „S-au certat dl. Dragnea cu dl. Ciolacu la sfârșitul ședinței, au început să se certe foarte urât. Nu știu pe ce temă, nu era la microfon. Erau la prezidiu, la biroul președintelui, și s-au certat toată calea până la ieșirea din sală”, a declarat,deputatul USR Iulian Bulai, potrivit Mediafax.

UPDATE ”Ceea ce au declarat astăzi unii politicieni din opoziție despre o presupusă altercație cu domnul Liviu Dragnea este un neadevăr. Am avut o discuție cu președintele Dragnea în care i-am spus foarte clar că îmi mențin libertatea de a mă întâlni cu oricare dintre colegii mei de partid oricând doresc. Și da, consider că decizia deputaților PSD de a nu vota moțiunea împotriva domnlui Tudorel Toader a fost una corectă!”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru Hotnews.ro .

Discuția s-a desfăsurat în contextul în care Liviu Dragnea și-a dorit ca moțiunea împotriva ministrului Justiției să fie adoptată de Camera Deputațiilor.

Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro că marți seara s-au purtat o serie de discuții și negocieri între liderul de grup al PSD, Daniel Suciu și parlamentarii Opoziției în vederea adoptării moțiunii simple. Mai exact, Suciu ar fi propus Opoziției ca procedura de vot la moțiune să fie una secretă cu bile astfel încât parlamentarii PSD să poată să voteze împotriva ministrului Justiției. Liberalii au refuzat trocul. Aceleași surse susțin că însuși Dragnea ar fi sunat personal liderii de grup din Opoziție pentru a accepta ca procedura de vot să fie una cu bile.

Moțiunea simplă a fost votată miercuri, prin vot deschis, electronic și a fost respinsă de deputați cu 171 de voturi "împotrivă", 99 "pentru" și 5 abțineri iar 7 deputați nu și-au exercitat votul.

Înaintea ședinței Biroului Permanent liderul PSD s-a arătat iritat de reporterii care îl așteptau pe holul din Camera Deputaților și a avut un schimb de replici nepotrivite cu aceștia. Dragnea s-a adresat unui fotoreporter: "Hai în baie, puiule. Hai în baie, îți ies poze ca lumea".