Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, susține că ieșirea nervoasă a liderului PSD, după votul asupra moțiunii simple împotriva ministrului justiției, arată că i se apropie sfârșitul și că va păși pe urmele înaintașilor Iliescu, Geoană sau Năstase.

Eugen TomacFoto: cdep.ro

”Nino-nino. Vătaful de la Teleorman a ajuns la capătul puterilor. Pur și simplu, nu-l mai țin nervii. Așa ca a început să-i facă invitații indecente unui jurnalist, la o ziarista s-a răstit, iar pe Iohannis l-a invitat să să dea decret să-l împuște. E începutul sfârșitului lui Dragnea. În curând cei care acum fac pavăză în jurul lui, vor sări ca șacalii să-l sfâșâie. Dragnea, nici măcar nu o să ne fie milă de tine când vei păși pe urmele înaintașilor tăi, Iliescu, Geoană sau Năstase, adică umilit și căzut în uitare”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

După votul de miercuri din Camera Deputaților, Liviu Dragnea s-a arătat iritat de reporterii care îl așteptau pe holul Palatului Parlamentului și i s-a adresat unuia dintre aceștia, astfel: "Hai în baie, puiule. Hai în baie, îți ies poze ca lumea", potrivit unui clip realizat de EurActiv.

De asemenea, Dragnea s-a enervat după ce o ziaristă l-a întrebat dacă o lege votată recent de Senat și care prevede că o persoană poate executa acasă o pedeapsă de sub 5 ani de închisoare, cu brățară electronică de supraveghere, îl ajută, declarând că s-a săturat de aceste acuzații. Dragnea le-a reproșat totodată ziariștilor că, deși sunt oameni tineri, au ajuns să „susțină securiștii”.

„Și cu ce dracu' mă ajută pe mine domnișoară? Că m-am săturat (...) În afară de mine mai sunt oameni în țara asta? M-am săturat”, a răspuns Dragnea, pe un ton ridicat.

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă depusă de PNL și USR, în care se cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 99 voturi "pentru", 171 "împotrivă" și 5 abțineri.