Zilele lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor sunt numărate, inclusiv votul de astăzi din Parlament la moțiunea împotriva ministrului Justiției arătând că soclul pe care se află Dragnea se destramă de la o zi la alta, iar coaliția scârţâie din toate încheieturile, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Zilele lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor sunt numărate, coaliţia scârţâie din toate încheieturile, inclusiv votul de astăzi din Parlamentul României a arătat că soclul pe care se situează Liviu Dragnea în calitate de preşedinte al PSD se destramă de la o zi la alta. Ca atare, PNL solicită respingerea publică a acestui ministru incompetent numit Tudorel Toader, ca urmare a mesajelor primite astăzi în Parlamentul României", a afirmat Raluca Turcan.

Ea spune că Tudorel Toader, "este un ministru unic", prin "incompetenţă, slugărnicie şi control asupra instituţiilor statului român".

"Incompetenţă, pentru că acest ministru nu a făcut absolut nimic pentru degrevarea activităţii judecătorilor şi pentru o justiţie eficientă, pentru grefieri, pentru personalul de probaţiune, pentru condiţii mai bune în penitenciare. Tudorel Toader a avut câteva decizii luate care arată incompetenţa şi disponibilitatea de subordonare totală faţă de deciziile şi comenzile politice. Tudorel Toader este un ministru unic în istoria guvernărilor post-decembriste, fiind ministrul care a obţinut funcţia de notar prin procedură specială în timp ce deţinea funcţia de ministru. Tudorel Toader este ministrul Justiţiei unic care beneficiază de plângeri penale din partea corpului profesional", a declarat deputatul liberal.

Ea a mai spus că Tudorel Toader este unicul ministru care a încercat în mod public să creeze presiune şi şantaj pe preşedintele României cu privire la documente care ţin de dosarul de candidatură pentru procurorul general și că prin toate acțiunile sale a favorizat, de fapt, infractorii.

"Unicul obiectiv al acestui personaj care astăzi a primit un vot usturător în Parlamentul României din partea Opoziţiei a fost schimbarea conducerii Parchetului General şi DNA, pentru a pune persoane obediente politic şi pentru a controla aceste instituţii", a adăugat deputatul PNL.