Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, respinsă de deputați
Niciun deputat PSD, ALDE sau UDMR nu a votat moțiunea. Vezi aici votul electronic.
Rezultatul votului a fost primit cu aplauze.
Votul asupra acestei moțiuni a venit în contextul în care în spațiul public se discută despre posibilitatea remanierii lui Toader din Guvern.
Liviu Dragnea a declarat joia trecută că se va discuta despre mandatul ministrului Justiției și că ideea privind susținerea unui ministru fără carnet de partid la Justiție a mai fost aplicată și a dat exemplul Ralucăi Prună - un ministru criticat de către PSD.
"În ceea ce privește un ministrul fara carnet de partid la Justiție, vorbeam cu colegii mei astăzi și se tot insistă ca domnul Toader să devină o problemă. Noi nu am discutat până acum, dar se pare că suntem nevoiți să discutăm. Eu nu vreau să caracterizez dacă este o idee bună sau rea, dar îmi aduc aminte că a fost un ministru fără carnet de partid la Justiție, doamna Prună și se pare că a fost probabil un ministru bun din moment ce a fost susținută", a declarat ironic Liviu Dragnea.
Moțiunea se intitula "Ministrul Justiției, un ministru de nota 4" și prezenta 20 de puncte prin care Toader era "evaluat", similar cu modul în care acesta a redactat rapoartele de evaluare pentru propunerile de revocare din funcție în cazul Laurei Codruța Kovesi și al lui Augustin Lazăr.
Adoptarea unei moțiuni simple nu atrage după sine demisia și demiterea ministrului vizat de moțiune.
Documentul prin care Opoziția îi cere demisia ministrului Justiției spune că Tudorel Toader este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români.
În moțiune se mai arată că ministrul Justiției este „un simplu instrument” în mâna celor deranjați de justiția independentă. PNL și USR îl acuză pe Toader că a „promovat politizarea justiției”.
De asemenea, ministrul Justiției este acuzat că a încălcat legea prin OUG pe Legile Justiției, că le-a făcut infractorilor „un cadou” și că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu.
Ministrul a afirmat marți în parlament, în cadrul dezbaterilor pe marginea moțiunii, că ministerul Justiției își propune o "revenire la normalitate", care presupune reducerea achitărilor și recuperarea prejudiciilor. El se întreabă dacă o despăgubire de 2.000-3000 de euro la CEDO "compensează suferință morală poate și fizică, este un act absolut intolerabil în statul de drept". Ministrul a afirmat că niciun procuror sau judecător nu a recunoscut că a greșit.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
necazul este ca ei au dreptate, nu simuleaza, atata pot, atata minke au ei....
Asta spune multe despre ham-ham in public si faptul ca nimeni nu doreste nici debarcarea lui Tudorel si nici rasturnarea guvernului.
sa zicem ca pleaca, cine credeti ca vine ?
kotrutza ?
nici macar loazar.
vine unul tare'n gura, un pesedel mult mai devotat partidului si conducatorului iubit/temut.
se vehiculeaza chiar numele carmencitei de la jindari.
cu ea la justitie, moarte dreptatii.
avizeaza orice lege, oug sau hg.
pune slugile de la inspectia judiciara la treaba si omoare toate dosarele in fasa. scapa si lici si ceilalti eroi ai lovirutiei.
si tot asa, cu oricare dintre cei trei patru mari juristi ai psedelei....
tudorica a mai temporizat avanturile revolutionare ale partidei clasei muncitoare...
si mai cred ceva, ca tudorica nu l'a ologit pe loazar prea tare, ca in documentul de acuzare a lasat cateva portite, pe care loazar, de va fi abil, le va folosi sa ramana pe pozitie.
tudorica nu este un supus al lui nicu dracnea, dar ca ministru tre' sa se alinieze politicii guvernului.
sunt convins ca dracnea il vrea afara, si ca cei ce nu'l mai vor, disidentza, au votat in favoarea lui tudorel.
in felul asta i'au intarit pozitia, dracnea nu prea mai are motive sa'l remanieze...
la mai multe sica-mandolica !
in ideea ca si ei vor fi la putere...curand, su mai tarziu ?!
pe multi jeneaza aceasta supraveghere a justitieie...
un parinte de copil ars la colectiv, spunea ieri ca, justitia este cea mai corupta dintre puterile statului.
io il cred.
justitia isi permite pt ca pe ea n'o judeca nimeni. este inamovibila...deci pe viatza. aici, din pacate, intra si precurorii, magistrati parati.
alesii, si ei isi permit sa fie corupti, ca fac legi cum vor, sunt in gashti de partide si au termene de cate patru ani la dispozitie.
cei mai expusi sunt cei din gruvern si administratie.
si pe ei cade intotdeauna magareatza, ei sunt facuti exemple de coruptie.
secureii sunt cei mai safe. pe ei chiar nu'i verifica nimeni.
mai draga, mcv si romania merg bine impreuna, sa mai stea inca vreo zece ani, daca nu cumva pe o perioada brucaniana....