Deputatul PNL Gigel Știrbu spune că un scenariu din ce în ce mai plauzibil este că ministrul Justiției, Tudorel Toader, căzut în dizgrația PSD pentru că nu a vrut să dea ordonanța pe amnistie dorită de Liviu Dragnea, va fi remaniat în urma moțiunii simple, iar ministrul de Interne Carmen Dan va fi numită interimar.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a căzut în dizgrația PSD pentru că nu a vrut să dea ordonanța de amnistie, atât de dorită de Liviu Dragnea. Este foarte probabil ca acesta să fie remaniat din funcție în urma moțiunii simple depuse împotriva lui, la care PSD va avea grijă să asigure voturile necesare pentru a o putea numi interimar pe Carmen Dan la Justiție, care să dea mult dorita AMNISTIE, pentru ocrotitorii ei. Dacă se va da OUG pe amnistie, va fi un frumos cadou de 1 decembrie, în anul aniversării Centenarului", a scris pe Facebook, miercuri dimineață, deputatul liberal Gigel Știrbu.

Camera Deputaţilor va vota, miercuri, în plen, moţiunea simplă a PNL şi USR prin care se cere demisia ministrului Tudorel Toader.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că nu va sugera social-democraţilor cum să voteze la moţiune, lăsând la latitudinea fiecărui ales să îşi exercite votul. La rândul său, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că rolul majorităţii este să voteze împotrivă.