Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marți seară, că premierul Viorica Dăncilă i-a prezentat deja - chiar duminică, de ziua lui de naștere - punctul său de vedere în privința miniștrilor care trebuie remaniați, urmând ca în perioada următoare să stabilească și „variantele de înlocuire a acestor colegi”. Potrivit lui Dragnea, remanierea este una „importantă” și, din ce i-a spus prim-ministrul, vor fi „și dezamăgiri, dar și surprize”.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

Liderul PSD a fost întrebat de jurnaliști, la Palatul Parlamentului, când va fi făcută remanierea guvernamentală și dacă a discutat în acest sens cu premierul Viorica Dăncilă.

„Am avut o discuţie în acest weekend, chiar duminică, de ziua mea, şi mi-a arătat că are deja un punct de vedere finalizat în ceea ce priveşte membrii din actualul Guvern care ar trebui să nu mai continue, cel puţin în această echipă, şi că în perioada următoare lucrează să-şi contureze care sunt variantele de înlocuire pentru aceşti colegi”, a răspuns Dragnea.

„Şi poziţia dumneaei şi poziţia mea sunt destul de bine conturate, în sensul că este o remaniere importantă, o remaniere care trebuie să ţină cont de obligaţiile, provocările pe care le vor avea România şi Guvernul în următorul an şi nu numai, şi atunci trebuie să cântărească foarte, foarte bine orice propunere care va veni în Comitetul Executiv al PSD. Restul e cancan”, a adăugat el.

Liviu Dragnea nu a dorit însă să precizeze când va fi convocată şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

„CEx-ul PSD e convocat de noi, nu de presă. Din moment ce nu am anunţat un CEx, nu am anunţat o zi anume, ci am anunţat doar... Nu am ascuns faptul că analizăm cu atenţie, în frunte cu primul-ministru, activitatea fiecărui ministru în parte, şi nu pe chestiuni personale, pe chestiuni de puci, se are în vedere doar eficienţa, capacitatea de comunicare, de muncă... Din ce am vorbit cu doamna prim-ministru o să fie şi nişte dezamăgiri şi nişte surprize”, a afirmat Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a spus că nu le va sugera social-democraților cum să voteze miercuri la moțiunea simplă împotriva ministrului justiției Tudorel Toader.

"Nu le dau sugestii, pentru că le-au tot dat unii. Să judece după propria conștiință. Eu nu pot să întorc mâna la spate deputaților PSD ", a spus el.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți dimineață că evaluarea miniștrilor a fost finalizată, iar decizia privind remanierea va fi luată în Comitetul Executiv al PSD. Ea susținut că este necesar ca decizia să fie luată în cel mult o săptămână.