Deconspirarea fostei securitati trebuie sa continue, insa CNSAS este o institutie aflata in impas, a declarat, astazi, premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul intalnirii ministrilor PNL cu liberalii din comisiile parlamentare, care a avut loc la Brasov. Primul ministru a aratat ca Parlamentul are obligatia de a analiza articolele legii CNSAS contestate de Curtea Constitutionala.

Liberalii spun ca trebuie gasita o solutie legala pentru ca fie CNSAS, fie o alta institutie, sa poate continua activitatea de deconspirare a fostei securitati, insa trebuie gasita o solutie legala, constitutionala, care sa nu mai poata fi atacata in niciun fel, au aratat ei.

In plus, primul ministru sustine ca CNSAS ar trebui sa raspunda, in primul rand, cerintei pentru care a fost creat, si anume, aceea de a permite fiecarui cetatean accesul la propriul dosar.

Liberalii au vorbit si despre varianta de vot uninominal pe care ei o sustin. Calin Popescu Tariceanu si-a exprimat speranta ca aceasta se va transforma cat mai curand in lege, pentru ca alegerile parlamentare din acest an sa se desfasoare pe baza acestei variante de vot.

Liberalii spun ca ei promoveaza de 10 ani proiectul de vot uninominal, si spera sa ajunga la un consens cu toate celelalte partide pe aceasta tema. Ei spun ca varianta de uninominal propusa de ei da posibilitatea cetatenilor sa se apropie de cel ales si sa il controleze mai eficient.