Președintele Klaus Iohannis a fost internat, joi, la Spitalul Militar și a suferit o intervenție chirurgicală la umărul stâng, anunță Administrația Prezidențială

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost internat joi, 25 octombrie a.c., la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” pentru o intervenție chirurgicală la umărul stâng. Intervenția s-a desfășurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune. Președintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă”, se arată în comunicat.

UPDATE Și spitalul Militar a postat un comunicat pe pagina de Facebook în care se spune că intervenția a fost minim invazivă și a decurs fără probleme fiind voba de “impingement (conflict) subacromial drept”, “bursită subacromială dreaptă” şi “leziune de tendon supraspinos”.

Explicatie interventie

Explicatie interventie

Foto: Facebook

”Astăzi, 25 octombrie a.c., președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a fost internat în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), în vederea efectuării unei intervenții minim invazive artroscopice la umărul stâng. Intervenția a decurs fără probleme. Pacientul urmează tratament antialgic, antiinflamator și antibioterapie cu spectru larg, începând, încă din această seară, în post-operator, procedurile de recuperare fizică, conform protocolului aplicat în cazul unui astfel de tratament chirurgical. Anterior, domnul președinte al României a fost supus aceleași proceduri minim invazive artroscopice și pentru tratamentul afecțiunilor suferite la nivelul articulației umărului drept. Biroul Informare și Relații Publice al SUUMC”