Liviu Dragnea a declarat joi că se va discuta despre mandatul ministrului Justiției. Dragnea a mai spus ca ideea privind susținerea unui ministru fără carnet de partid la Justiție a mai fost aplicată și a dat exemplul Ralucăi Prună - un ministru criticat de către PSD.

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

"În ceea ce privește un ministrul fara carnet de partid la Justiție, vorbeam cu colegii mei astăzi și se tot insistă ca domnul Toader să devină o problemă. Noi nu am discutat până acum, dar se pare că suntem nevoiți să discutăm. Eu nu vreau să caracterizez dacă este o idee bună sau rea, dar îmi aduc aminte că a fost un ministru fără carnet de partid la Justiție, doamna Prună și se pare că a fost probabil un ministru bun din moment ce a fost susținută”, a declarat ironic Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai precizat că luni se va discuta și despre evaluarea ministrului Justiției.

Întrebat de presă despre declarația partenerului de Coaliție referitoare la fapul că România nu este pregătită pentru gestionarea președinției Consililui UE, Dragnea a precizat că nu a înțeles foarte bine la ce se referă acesta.

"Nu am înțeles foarte bine la ce se referă domnul Tăriceanu. Ce pot să vă spun e că guvernul e foarte bine pregătit să gestioneze asta. Camera Deputaților e foarte pregătită pe dimensiunea parlamentară. Ba dimpotrivă (România este pregătită pentru a prelua președinția Consiliului UE - n. r.)”, a declarat Liviu Dragnea.