Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit joi, la Palatul Parlamentului, pentru a analiza propunerile de candidaţi la funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării. Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro ca Nicolae Hurduc, profesor universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este propunerea PSD pentru portofoliu Cercetării și Inovării. Acesta urmează să fie validat de conducerea PSD și propus de către premier președintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea si Viorica DancilaFoto: Agerpres

Profesorul este decan al Facultății de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” de la TUIAȘI din 2016 și este de profesie inginer chimist. Nicolae Hurduc este și membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), fiind unul dintre cei trei reprezentanți ai României, potrivit ziaruldeiași.ro.

Postul de ministru al Cercetării a devenit vacant după ce Nicolae Burnete şi-a dat demisia. Interimatul este asigurat de vicepremierul Viorel Ştefan. Sâmbătă expiră cele 45 de zile de interimat iar premierul Viorica Dăncilă trebuie să facă o nouă propunere de ministru.