Senatorul PMP Traian Băsescu a îndemnat din nou partidele din Opoziție să încerce depunerea unei moțiuni de cenzură în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă, precizând că este ultimul moment când demersul ar avea șanse de reușită, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Opoziţia trebuie să încerce acum! Opoziţia trebuie să înţeleagă un lucru elementar: fie că vorbim despre economie, despre justiţie, despre reprezentare la nivel UE, despre viaţa de zi cu zi a românilor, majoritatea PSD – ALDE scufundă ţara în mod accelerat. Este ultimul moment când opoziţia mai poate depune o moţiune de cenzură, cu ceva şanse de reuşită, pentru îndepartarea de la putere a guvernului marionetă Dăncilă. Altfel, opoziţia este părtaşă la distrugerea României de către această adunătură de ticăloşi ai politicii autohtone. Opoziţia trebuie să aibă conştiinţa împăcată că a încercat", a afirmat Traian Băsescu, într-o postare miercuri seară pe Facebook.

Senatorul PMP are și un post scriptum la postare, în care spune că: "Ştiu că sunt mulţi „filosofi” care spun că n-ar fi momentul. Probabil, după ei, momentul potrivit este la Crăciun".

De astfel, PMP este singurul partid din Opoziție care a propus susținerea unei moțiuni de cenzură, după consultările pe care le-a avut, miercuri la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

În acest context, președintele formațiunii, Eugen Tomac, a declarat că PSD-ALDE s-a compromis definitiv pe legile justiției, motiv pentru care partidul său susține demararea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultări cu toate partidele parlamentare pe tema modificării legislației în domeniul justiției, după avizele critice și recomandările Comisiei de la Veneția.

Înainte să poarte discuțiile la Cotroceni, șeful statului a spus că nu intenționează să facă un pact cu niciun partid politic, însă își dorește să fie mediator pentru formațiunile politice. Totodată, Iohannis a afirmat că legile cum au ieșit din Parlament nu sunt aplicabile.