Varujan Vosganian a declarat luni seară, pentru Mediafax, că a fost stabilit în coaliția de guvernare ca PSD și ALDE să aibă „un mesaj comun” în ceea ce privește consultările de la Palatul Cotroceni pe legislația în domeniul justiției și că probabil ALDE va da curs invitației.

Întrebat dacă ALDE va participa, miercuri, la consultările convocate de președintele Klaus Iohanni la Palatul Cotroceni pe tema legislației în domeniul justiției, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a răspuns afirmativ.

„Da, cred că da”, a spus acesta.

Vosganian a adăugat că a existat o discuție în coaliția de guvernare pe tema consultărilor de la Cotroceni, iar PSD și ALDE au stabilit să aibă un mesaj comun.

„Am stabilit să avem un mesaj comun”, a menționat deputatul ALDE, pentru Mediafax..

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis, luni, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită miercuri, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației din domeniul justiției.

Administrația Prezidențială precizează că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Programul consultărilor va fi următorul: Ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD); Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE); Ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL); Ora 16:30 – Uniunea Salvați România (USR); Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); Ora 17:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);Ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Discuțiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneția și a criticilor aduse de această instituție cu privire la OUG privind Legile justiției și Codurile Penale.

De altfel, șeful statului a cerut, vinerea trecută, demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.