Patru consilieri generali au fost excluși din partid de organizația PSD Sector 5 condusă de primarul Daniel Florea. Motivul pentru care cei patru au fost dați afară din partid ar fi acela că au votat împotriva intereselor cetățenilor din sector în ședințele Consiliului General al Municipiului București. Decizia ar putea ridica probleme majorității deținute de Firea în CGMB.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În ședințele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent și Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuța Doina, Pavel Marius Adrian, Săndulescu Nina și Suhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetățenilor Sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului București”, anunță PSD sector 5 pe Facebook.

Cei patru ar fi fost sancționați cu retragerea sprijinului politic încă din aprilie, dar măsura nu a fost niciodată pusă în practică de Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

”Dacă sancțiunea de retragere a sprijinului politic, aplicată acestora la începutul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusă pe ordinea de zi a PSD București (organizație condusă de Firea-n.red) și a Consiliului General al Municipiului București, nu ar fi fost posibilă această jignire incalificabilă adusă celor peste 300.000 de oameni care trăiesc în Sectorul 5 al Capitalei”, mai transmite filiala lui Daniel Florea.

Potrivit viceprimarului Bădulescu decizia de excludere trebuie confirmată și de organizația de Bucrești a PSD. Aceasta este condusă interimar de Gabriela Firea însă.

Dacă excluderea va fi confirmată, umătorul pas ar fi ca, la nivelul Consiliului, să se ia act de încetarea mandatului și înlocuirea celor patru cu cei care sunt următorii pe lista PSD.

Gabriela Firea a avut probleme, săptămâna trecută, în a trece o hotărâre privind car-sharingul în condițiile în care un consilier din majoritatea PSD-ALDE a absentat, iar PMP a votat alături de opoziție. Aceasta ar putea avea probleme în condițiile în care ar fi numiți noi consilieri care nu sunt în aceeași tabără cu ea.